İl Genel Meclisi'nin 10 Şubat 2012 Cuma günü oturumunda yapılan oylamadan ilginç, bir o kadarda hiç beklenmedik bir sonuç çıktı.
Çankırı İl Genel Meclisi'nin Cuma gün ki oturumunda yapılan oylamada Vali Vahdettin Özcan'a "yetki" çıkmadı!
İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan memurların sendikal haklarını iyileştirme hususunda Vali Vahdettin Özcan'ın "sendika ile masaya oturma" yetkisi gündem maddesi olarak İl Genel Meclisi'nin bugünkü oturumunda tartışıldı.
İl Özel İdare çalışanlarının çoğunluğunun Kamu-Sen'e bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen üyesi olması nedeniyle Vali Özcan'a verilecek "sendika ile masaya oturma yetkisi" Ak Partili meclis üyelerince engellendi.
26 üyenin oy kullandığı gündem maddesi, 7 Kabul ve 19 Red ile Meclisten geçmedi.
Gündem maddesi üzerine düşüncelerini aktaran MHP Grup Başkanvekili Tevfik Rüştü Özgür "Hem hükümetin icraatleri doğrultusunda hem de çalışan personelin performansını artırmak için memurlara sendikal haklarının verilmesi gerektiğini ifade ettim. Sayın Vali'nin isteği doğrultusunda gündeme alınan bu maddeye meclisin 'hayır' oyu vermesinin de etik olmadığını belirttim" dedi.
İl Özel İdaresi çalışanlarının sendika ile yapılacak sözleşme sonrasında maaşlarında 100 ila 300 TL arasında bir iyileştirme olacağı öğrenildi.